Куркума за чернодробна детоксикация

 Куркума и екстракта от нея Куркумин за черния дроб


В цял свят, Куркума се използва за лечение на различни заболявания, включително стомашно-чревни проблеми, възпалителни заболявания, главоболие, инфекции или настинка. Тези ползи са благодарение на съединенията природни феноли-curcuminoids, които се съдържат в куркумата, и особено в екстракта извлечен от нея куркумин

Curcumin има своя много благоприятен ефект върху целия организъм. Подобрява храносмилателната функция, чрез подкрепата детоксикацията на черния дроб и има силни противовъзпалителни ефекти. Ето защо стандартизираните екстракти на kurkuma-Curcuma Longa заемат своето високо място в търсенето на хранителни добавки за черния дроб!

kurkuma билка изображение


От изключително значение за здравето на целия организъм е да си направите чернодробна детоксикация най-малко веднъж годишно.

Защо е важно да се направи детоксикация на черния дроб

Черния дроб е един от най-важните органи на тялото ни. А чернодробна детоксикация ще гарантира правилното функциониране в производството на повече от 13000 различни химикали и 2000 различни ензими, използвани от организма. А чернодробна детоксикация с използването на kurkuma рецепти, се препоръчва и от квалифицирани лекари.

Черния дроб има основна отговорност за обработване и премахване на токсините, проведени в кръвта. Когато е в добро състояние, черния дроб може да филтрира до два литра кръв на минута. Чернодробните ензими [2.02] помагат да променят структурата на токсичните молекули, за да се намалят тяхната токсичност.

В резултат на претоварване на черния дроб с неправилно хранене, прием на алергени, алкохол, лекарства, наркотици, замърсители и преумора, неговите жизнени функции се намаляват. Черният дроб е център за обработка на витамини, минерали, протеини, мазнини, въглехидрати и хормон на метаболизма, ето защо не е трудно да си представите последствията, ако черният дроб е претоварен.

 Как да направим прочистване на черен дроб и жлъчка с билки


Един от начините, за премахване на токсините от черният дроб е да се подобри производството на жлъчката. По този начин, се увеличава жлъчния поток, което е от полза за Detox на черния дроб. Куркумата помага за секрецията на жлъчката, което я прави подходяща билки за прочистване на черния дроб и регенерация на клетките на черния дроб. Куркумата презарежда способността на чернодробните клетки да се борят с токсините.

Куркумата е регистрирана и в аюрведическата медицина като цар на подправките. Горчивата подправка помага за прочистване на черния дроб, очиства кръвта и насърчаване доброто храносмилане и елиминира токсините. Тя има противовъзпалителни свойства и няма неприятни странични ефекти на противовъзпалителни лекарства. Куркума е била използвана за почистване на кожата, подобряване и запазване на цвета и храната.

Основният химичен компонент на куркумата е куркумин. В допълнение към използването му за детоксикация на черния дроб, куркумин е и мощен антиоксидант, който се бори с вирусни инфекции, рак и артрит. Той стимулира производството на жлъчния мехур жлъчка и елиминира свободните радикали.

Много често се използва  kurkuma рецепти за отслабване. Както знаете отслабване без детоксикация е много трудно. Ето защо kurkuma чай се използва и за отслабване.

Куркума къде се продава


 kurkuma kade se prodava, това е често срещан въпрос. Можете да се възползвате от най-ниски цени на куркума на капсули от онлайн магазин за хранителни добавки Fhl.bg!

Куркумата-Turmeric се използва като билколечение за цироза на черния дроб, куркумин ускорява процеса на детоксикация на черния дроб. Куркума предпазва черния дроб от токсичното въздействие на алкохола и други токсини, като ги превръща в съединения, които не могат да бъдат вредни за черния дроб. Curcumin може да противодейства на вредните последици от прекомерната консумация на желязо в черния дроб. Благодарение на неговите невероятни ефекти, той е фаворит сред аюрведа практикуващите, като съставка за детоксикация на черния дроб.

Коментари