Ябълков пектин за отслабване

Ябълков пектин при проблеми с храносмилането

Старата поговорка "Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен", е вярна с пълна сила особено когато става въпрос за  храносмилателни проблеми  и за лечение на стомашно-чревни нарушения. Пектинът може да бъде полезна хранителна добавка, за поддържане на общото здравословно състояние, но най-често Пектин се използва при проблеми с храносмилането  и за лечение на стомашно-чревни нарушения. Той е с високо съдържание на водно разтворими фибри и може да се използва за регулиране на движението на червата.Разтворимите фибри са форма на така наречения "комплексни" въглехидрати, което означава, че тяхната по-сложна молекулярна структура е по-трудна за разграждане за нашите тела, които са разтворими във вода. В течност, разтворимите фибри образуват вискозни гелове. Разтворимите влакна също са храна за полезните бактерии (разтворимите фибри се обособяват с терминът пребиотик ).Това включва добра стомашната перисталтика и здравословна бактериална флора.


Хората с проблеми с честа диария могат да използват ябълков пектин, за да спре това неприятно състояние и се втвърдят изпражненията ,като също се намалява възпалението , свързано с диарията. Ябълков пектин запек: И Обратно, ябълков пектин също може да помогне на хората, със запек ,но трябва да се пият много течности ако вземете добавка с ябълков пектин, защото увеличаването на фибри, без достатъчно течност всъщност може да се влоши вашите проблеми със запек. Консумирането на ябълков пектин редовно, може да помогне на хората, които са имали проблеми с храносмилането регулират червата и предотвратяват проблеми свързани с тях.В допълнение към регулирането на движението на червата, ябълков пектин може да бъде от полза за хората с колит , болест на раздразненото черво и други храносмилателни разстройства.Фибрите увеличават активността в червата, с което могат да предоставят многобройни ползи за здравето. Пектинът може да се приема в комбинация с лекарства протектори на червата и в повечето случаи лекарствата за лечение на заболявания на червата съдържат ябълков пектин.Това е най-лесния и здравословен начин да поддържате здравето на червата в оптимално състояние и то на доста ниска цена.Хора от всички възрасти могат да се възползват от пектин. Въпреки това, трябва да отидете на лекар, ако диария, запек, или болки в стомаха, и други стомашно-чревни симптоми се появят отново или са устойчиви по своята същност, тъй като може да има основните проблеми, които трябва да бъдат идентифицирани и да се лекуват.

Ябълков пектин действие

Пектинът е също и антиоксидант. Антиоксидантните имат редица ползи за здравето, включително намаляване на холестерола и помагат на хората да контролират диабета,също намаляване на риска от някои видове рак. Ябълков пектин добавки могат да бъдат полезни при защита срещу или при борба с рак на дебелото черво, но винаги когато става въпрос за ракови състояние трябва да се отнасяме отговорно и да се въздържаме от препоръки поради липсата на документирани изследвания. Една от причините да се смята че пектин помага при рак на дебелото черво е че той  ускорява отделянето, което помага на тялото ви да се отървете от причиняващи рак вещества по-бързо. Пектинът също може да работи чрез свързване на определени протеини, които помагат на рак да се разпространява,така могат да забави разпространението на раковите клетки.Пектинът може да бъде полезен и в борбата с други форми на рак, както и, като например рак на простатата.Изследвания в Япония показват, че ябълков пектин може да намали шансовете за рак на дебелото черво. Изследователски екип от Университета в Джорджия установили, че ябълков пектин унищожава до 40% от раковите клетки в простатата , докато други изследвания показват, че пектин помага в борбата с белодробен рак и рак на дебелото черво. В допълнение, ябълков пектин се използва след аварията в Чернобил за извличане на радиоактивни отпадъци от жертвите.Въпреки това са необходими повече изследвания, за да се потвърди всичко това.

Ябълков пектин таблетки,могат да помогнат да се контролира нивото на кръвната захар.Пектинът действа като забавя храносмилането на захари и мазнини,това води до намаляване на нивата на кръвната захар и намалени нужди от инсулин. Това прави ябълков пектин полезен за контролиране на диабет, въпреки че трябва да се консултирате с лекар, преди да използвате ябълков пектин за тази цел. Ако сте приели лекарства за диабет, като инсулин, може би ще се наложи Вашият лекар да направи корекция на дозата поради способността на влакното да понижи нивото на кръвната захар.

Помага ли ябълков пектин за отслабване

Консумирането на храни с високо съдържание на фибри помагат на човек да се чувства сит и това предотвратява чувството за постоянен глад при диети за отслабване.Това се случва, защото влакната, забавят храносмилателния процес и усещането за ситост трае по-дълго. Ябълките и ябълков пектин в частност са идеалната храна за тази цел при диети за отслабване. Ябълките са богати на фибри и пектин, и също така са с ниско съдържание на калории. Все пак е за предпочитане да се възползвате от предимствата на ябълков пектин на прах за отслабване, като ВитаПектин при диети. VitaPectin ви доставя концентрираните съставки събрани от 2 кг ябълки в едно удобно и лесно за разтваряне пакетче.Сами разберете, че когато сте на диета за отслабване няма да е много удачно да изядете 2 кг ябълки.Но с VitaPectin apple pectin, това става много лесно и приятно и е на много ниска цена.Сорта ябълки и начина на преработка са специално подбрани, това гарантира много високо качество на цена която е по джоба на всеки.Едва ли ще ощети дневния ви бюджет.Ако имате нужда да намалите и нивото на холестерол, ябълков пектин със сигурност ще ви помогне. В действителност, пектин работи по-добре от овесени трици и псилиум.

 ябълков пектин на прах за отслабване
В заключение ще кажем че, Ябълков пектин добавки могат да бъдат алтернатива за насърчаване на желания здравето на дебелото черво, без използването на химикали и лекарства, с други думи: здравословна детоксикация. Поддържането на здрава храносмилателна система е от съществено значение за всяка програма за отслабване и, следователно, ябълков пектин добавки са отличен избор при диета и загуба на тегло.Пектинът е източник на разтворими диетични фибри и може значително да подобри цялостното храносмилане.Проучванията показват, че редовното добавяне на ябълков пектин може да регулира храносмилателната система и подобрява движението на червата, двата важни фактори при всяка програма за отслабване . Apple пектин се смята, че има благотворен ефект върху храносмилателния тракт, тъй като може да се балансира киселинността в дебелото черво и може да насърчи освобождаване от временни неудобства на язви и колити.В допълнение, ябълков пектин може да предоставя допълнителни ползи. Изследванията потвърждават, че редовната консумация на пектин може да намали нивата на холестерола в кръвта, тъй като действа като антиоксидант от увреждащото част на холестерол в кръвта.На последно място, непрекъснат прием на ябълков пектин добавки може да помогне за поддържане на здравословни нива на кръвната захар и премахване на нежелани токсини от дебелото черво, ефективно насърчаване на здравето чрез прочистване на стомашно-чревния тракт. Може да се възползвате от най-ниски цени на добавки за отслабване - ябълков пектин от green-coffee.bg!

Източници за Ябълков пектин


Коментари