Глюкоманан помага да сте сити при диети за отслабване

Глюкоманан отслабване

Много хора трябва и искат да отслабнат, това обаче за някои се оказва истинско предизвикателство и започват месеци борба с диети за отслабване и изтощителни тренировки.За някои отслабването е по-лесно и се случва естествено след като спортуват и се хранят правилно, но за други въпреки стриктните диети и фитнес програми си остава мисия невъзможна.

Наднорменото тегло и затлъстяването са изключително сериозен проблем в днешно време. Въпреки широко разпространените стратегии и диети за отслабване-нискокалорични диети, фитнес програми и хапчета за отслабване, наднорменото тегло и затлъстяването продължава да расте в цял свят.Наднорменото тегло и затлъстяването увеличават риска за съпътстващи заболявания като диабет и атеросклероза и са свързани с понижаване на качеството на живот и продължителността на живота. Ясно е, че са необходими алтернативни подходи. Един потенциално обещаващ алтернативен подход е включването на глюкоманан, хранителна добавка за отслабване.

Глюкоманан мнения - отслабва ли се с Glucomannan

Как ще отслабнете от Глюкомаман

За да отслабнете и изгорите мазнини, трябва да се храните по-малко на често през 3 часа и да сте в калориен дефицит. 
Но това е трудно за повечето хора, защото когато ядете по-малко храна и калории постоянно се чувствате гладни. Повече глад означава, че мислите постоянно за храна и сте много изнервени. В повечето случаи, това е проблем и се нарушава диетата с прием на сладко или някакви бързи въглехидрати. Какво да правя като съм гладен/а постоянно? 

Глюкоманан, разтворими фибри от корен Konjac, може да бъде една добавка, която ще реши проблема - адекватни количества от здравословни фибри, плюс по-голяма ситост. Това може да има много други ползи за здравето освен това че ще се чувствате сити и спокойни.Заедно с неговото въздействие върху ситостта, Глюкоманан помага за отслабване и чрез подобряване на нашата кръвна захар и липиден профил.

Какво е разтворими фибри?

Разтворимите фибри са форма на така наречения "комплексни" въглехидрати, което означава, че тяхната по-сложна молекулярна структура е по-трудна за разграждане за нашите тела, които са разтворими във вода. В течност, разтворимите фибри образуват вискозни гелове. Разтворимите влакна също са храна за полезните бактерии (разтворимите фибри се обособяват с терминът пребиотик ).Това включва добра стомашната перисталтика и здравословна бактериална флора.

Глюкоманан на практика е водоразтворими диетични фибри, извлечени от корен от сладък картоф, известен също като Konjac ( Amorphophallus Konjac или Amorphophallus rivieri ). Глюкоманан се състои от полизахаридниа верига на бета-D-глюкоза и бета-D-маноза, свързани с ацетилни групи в моларно съотношение 1: 1.6 с бета 1-4 връзки .Тъй като човешката слюнка и панкреатична амилаза в стомаха, не може да се раздели бета 1, 4 връзки, глюкоманан преминава относително непроменен в дебелото черво.Тя е с високо молекулно тегло (средно: 1000000 далтона) и може да поеме до 50 пъти от собственото си тегло във вода, което прави глюкоманан едно от най-вискозните диетични влакна. Следователно, глюкоманан се приема в по-малки дози в сравнение с други видове добавки  с фибри и влакна.

Глюкоманан действие и ефект

Механизмите, на действие и ефекти за отслабване на Glucomannan, са сходни с тези на други водоразтворими, ферментиращи фибри. С ниската си енергийна плътност и набъбващи свойства, глюкоманан насърчаване загубата на тегло чрез използване на енергията на други хранителни вещества и създаването на чувство за ситост.Тъй като абсорбира вода и се разширява в стомашно-чревния тракт Глюкоманан ни кара да се чувстваме сити и спокойни, като в същото време е изключително полезен и здравословен.Колко добавки за отслабване могат да се похвалят с този ефект на отслабване и липса на странични ефекти.Когато сте на диета за отслабване все пак е от значение процеса да се случва здравословно и в дългосрочен план. В допълнение, глюкоманан изглежда намалява нивата на общия холестерол и липопротеините с ниска плътност (LDL) холестерол чрез стимулиране фекалната екскреция на холестерол и жлъчни киселини и намаляване на чревната абсорбция на холестерол. Също така, глюкоманан може да подобри гликемичните параметри, чрез подтискане на апетита и забавяне на чревната абсорбция следствие на нараснал вискозитет. Глюкомананът се понася добре и има благоприятно действие и липса на странични ефекти.


Глюкоманан за отслабване цена
Глюкоманан определено е ефективна добавка за отслабване. Но същото като с почти всяка диета за отслабване и хранителни добавки за отслабване, Glucomannan не работи в изолация.Ако искате да отслабнете в дългосрочен план, трябва да се погрижите за постоянна промяна в начина Ви на живот.Определено покачените килограми са причина от стрес, претоварване, неправилно хранене, липсата на почивка и спорт. Глюкоманан може да помогне да отслабнете по-лесно и бързо, но няма да реши проблемите Ви, ако не изкорените източника за напълняване.Едно е сигурно с Глюкоманан по естествен начин ще притъпите ГЛАДА и постоянната нужда да се тъпчете с храна.С Glucomannan този процес става лесен и по естествен път, без гладуване! Може да се възползвате от най-ниски цени на добавки за отслабване от green-coffee.bg!
Източници за Глюкоманан

Коментари