Протеинови барове - протеинови вафли

Протеинови барове са един от начините да доставите нужното количество протеин за едно хранене в забързаното ежедневие.Здравословната закуска винаги е била предизвикателство за хората които водят активен начин на живот.Протеиновите барове са предназначени да бъдат по-бърз, удобен и преносим източник на протеини. Протеинови вафли традиционно са насочени към спортисти и активно трениращи фитнес, като след тренировъчна хранителна добавка, но през последните години започнаха да се използват масово от по-широката аудитория като здравословна закуска или заместител на хранене, за всеки активен човек.За нас е радостно, че все повече български протеинови барове - като Brownie Protein Bars и протеинови вафли fitspo, се налагат на пазара и не само са по рафтовете на магазините за хранителни добавки и  фитнес залите но са и хит. Протеинов бар fitspo и Протеиново брауни вече можете да закупите от всяка бензиностанция, хранителните вериги и естествено от фитнес залите и магазините за хранителни добавки.Възползвайте се от най-ниска цена в Fhl.bg !

Вкусни протеинови барове цени
Протеинови десерти


Протеинови барове са в конкуренция с по-традиционните, протеини на прах и протеинови шейкове. Предимствата на протеиновите десерти са, че, за разлика от един протеинов шейк, няма нужда от подготовка. Протеиновите барове са много по-лесно преносими, ​​и в повечето случаи и по-вкусни. Освен това нямате проблеми с бучките, когато ядете протеинов бар, и се чувствате по-сити след ядене на протеинов бар от колкото от течност с протеинов шейк.

Не всички Протеинови барове са еднакви

Малко вероятно е да се прекали с протеина от протеиновите барове, за това притеснението на някои хора, за странични ефекти от протеинов бар,са неоснователни.Тъй като те обикновено съдържат само около 10 грама до 50 грама протеин на бар.Но все още няма протеинови барове, които да се състоят единствено от протеин и всички те имат някаква форма на други добавки, които могат да имат свой собствен набор от странични ефекти или алергии.За това проверете съдържанието на всеки бар внимателно преди покупка, за да прецените дали е подходящ за вас ако имате някаква хранителна алергия-лактозна непоносимост. Можете да обърнете внимание на това, какви подсладители съдържа вашия протеинов бар. Много изкуствени подсладители могат да причинят проблеми с храносмилането.

Как да изберем най-добрия протеинов бар


Най-добър протеинов десерт, не е най-вкусният протеинов бар.Повечето хора определят качеството на продукта по неговите вкусови предимства.Но много от Протеиновите барове са подвеждащо предлагани като здравословна закуска, защото съдържат солидно количество захари, изкуствени подсладители и консерванти. Подсладителите са необходимост, тъй като чист протеин, в дъвчаща форма, ще ви се стори на вкус абсолютно ужасен. За съжаление, производителите често използват големи количества подсладители и наситени мазнини, за да се подобри вкуса.

Консервантите са друг голям проблем, когато става въпрос за пазара на протеинов бар. Пресните храни имат много ограничен срок на годност. Така че това е общ проблем за всички производители на храни. За да може протеиновата вафла да стои по рафтове в магазина за хранителни добавки или фитнес залата, по - дълго време, се използват някои видове консерванти.За това проверявайте етикетите на протеиновите вафли ако имате проблем с някои от консервантите. Най-лошото при  някои от протеиновите барове е че имат хранителен профил, който е едва ле е много по-различен от този на един обикновен шоколадов десерт.В тези случаи от гледна точка на диета, протеиновите барове често нямат смисъл и дори пречат като източник на протеин. Някои от марките които предлагат протеинови барове съдържат само около 10 грама до 12 грама протеин, но заедно с него ще приемете и 200 калории от въглехидрати и захар.
Протеинови вафли цени - Protein Bars brownie

Protein Bars brownie


Ако предпочитате суроватъчен протеин или казеин протеин, може да Ви е трудно да намерите протеинов бар, който да Ви подхожда, тъй като голяма част от протеиновите вафли на пазара използват по-евтин соев протеин, за да намалят разходите.Въпреки че пазарът на протеинови барове е най-вече минно поле от нездравословни продукти със захар и мазнини, предназначени за потребители, които не са много добре осведомен за здравословното хранене, има и доста марки, които правят барове качествени и си струва да пробвате.

Търсете протеинови барове, които не използват само чиста захар като и вредни изкуствени подсладител, и имат по-добро съотношение на фибри към въглехидрати. Протеинът идва изключително от суроватка и млечен изолат. За подсладители е добре да се използва комбинация от билкови и плодови екстракти (Lo Хан Гуо и стевия), сукралоза и еритритол, който е захарен алкохол, който е с много по ниско съдържание на въглехидрати и не предизвиква храносмилателния дискомфор. 

Протеинови барове цени:

В Fhl.bg сме избрали качествени протеинови барове на ниски цени.Но когато търсите истински протеинов бар, не определяйте неговите превъзходства само по критерий протеинови барове цена.Вариант за здравословна закуска, която трябва да съдържа протеиновия десерт е комбинация от качествен протеин, добър вкус, без да ви зарежда с много бързи въглехидрати и захар. По-важно от цената е съотношението на протеини и въглехидрати,както и съдържанието на фибри.От основно значение и да няма вредни изкуствени подсладители и консерванти. Ако все пак Ви е трудно да изберете сме подготвили една невероятно лесна за изпълнение рецепта за протеинови барове.

Коментари