Магнезий при мускулни схващания

Повечето мускулни схващания и спазми се развиват в мускулите на краката, особено в прасеца. Освен внезапна, остра болка, може също да почувствате и втвърдяване и силно съкращаване на мускулите на краката.

Трябва ли да ходя на лекар при мускулни схващания

Мускулни крампи обикновено изчезват сами по себе си и рядко са достатъчно сериозни, за да се нуждаете от медицински грижи. Въпреки това, направете консултация с Вашия лекар, ако мускулните схващания в краката са причина за тежък дискомфорт и невъзможност да изтърпите болката и това Ви се случва доста често.Ако не виждате причина за схващания на мускулите, примерно усилени тренировки или натрупана преумора.


Причини за появата на мускулни схващания

Прекаленото натоварване на мускулите и не доброто възстановяване, дехидратация,тренировки в много горещи помещения или натоварване на открито при високи температури са чести причини за появата на схващане на мускул. Мускулна треска, която е за продължителен период от време може да доведе до мускулни крампи. В много случаи, обаче, причината не е известна и не можете да определите сами, тогава не се колебайте и направете консултация с Вашия лекар.Въпреки че повечето мускулни спазми в краката са безвредни, някои от тях, могат да бъдат свързани с основно заболяване, като например:


  • Недостатъчно кръвоснабдяване. Стесняване на артериите, които доставят кръв към краката Ви (атеросклероза на крайниците) може да доведе до спазми, подобни болки в краката, докато тренирате. Тези мускулни схващания обикновено изчезват скоро след като спрете да тренирате.
  • Нервна компресия. Претискането на нерв в гръбначния стълб (лумбален стеноза) също може да доведе до мускулни схващания, болки в краката. Болката обикновено се влошава, колкото по-дълго ходите на тренировки или се разхождате. 
  • Изчерпване на минералите. Дефицит на магнезий, калий и калций в диетата, може да допринесе за крампи на краката. Прием на Диуретици, също е честа причина за схващания на мускулите.Лекарства често предписани за високо кръвно налягане - също могат да разрушават тези минерали и да доведат до мускулни схващания на краката.

Факторите, които могат да повишат риска от мускулни крампи

  • Възраст. Възрастните хора приемат доста лекарства, повечето от които сериозно изчерпват запасите от минерали и действат диуретично. Също така губят мускулна маса, което също е предпоставка за появата на мускулни схващания.
  • Дехидратация. Спортистите, които тренират тежко, често се дехидратират особенно ако тренировките са в горещи помещения и зали без климатизация тогава мускулните крампи са сигурни.
  • Бременност. Мускулни крампи също са често срещани по време на бременност.
  • Медицински състояния. Може да имате по-висок риск от мускулни схващания, ако имате диабет или проблеми с нервите, черния дроб или болести на щитовидната жлеза.

Мускулни схващания лечение

Мускулни схващания и спазми ,както виждате могат да се появят от широк диапазон фактори.
 Магнезий-магнезий таблетки
По-възрастни хора и бременни жени често се оплакват от болки в краката, докато те почиват, спортисти получават крампи, когато тренират на границите на техните възможности и издръжливост, някои хора развиват мускулни крампи като симптом на други заболявания. Едно добро лечение, което се предлага от дълго време на пазара, за да предотврати мускулни схващания е магнезий добавки. Магнезият е широко достъпен за прием на хранителни добавки.

[1]Магнезий можете да закупите на най-ниски цени от  Fhl.bg от магазина за хранителни добавки на '' Черковна" 60 или по интернет с онлайн поръчка на магнезий .В магазините за хранителни добавки и аптеките обикновено е под формата на магнезий таблетки или магнезий гел.

Използвани източници

Коментари