Кой е най-добрия Магнезий

Как да изберем най-добрия магнезий:

Ако сте решили да вземете хранителна добавка магнезий, но не сте сигурни коя е най-добрата за вас? Ние сме насреща, за да ви помогнем в избора на Magnesium.Оказва се, че различните видове магнезий имат различни предимства, така че нашата цел е да получите достатъчно информация за Magnesium, за да можете да направите избор на най-подходящия. Ако искате да научите повече за, магнезий и неговите ползи, магнезий действие и ефект сме подготвили достатъчно информация в нашия Блог!Тук ще разгледаме най-често срещаните форми на магнезий като хранителна добавка и коя е най-подходящата за нашите нужди.

Кой е най добрия магнезий и кои храни са богати на магнезий
Магнезий таблетки

Какви са различните форми на магнезий?




Видове магнезий:

Гледайки по рафтовете на магазините за хранителни добавки, ще бъдете бомбардирани от няколко различни форми на Magnesium, и ако не знаете кой е "най-добрият магнезий", ще Ви е трудно да направите избор.Важно е да се знае, преди да закупите магнезий, някои от "предимствата" на формата в която се предлага хранителната добавка.Ето това са най-често срещаните форми на хранителните добавки магнезий-Магнезиев аспартат, Магнезиев цитрат, магнезиев оксид, Магнезиев дихидроксид, Магнезиев Diglycinate, Магнезиев оротат, Магнезиев L-треонат, Магнезий Asporotate, Хелатиран магнезий или Магнезиев хелат и магнезиево олио и магнезиев гел!


 Магнезий-магнезий таблетки

За какво се използва магнезий:

Магнезий е четвъртият най-разпространен минерал в тялото ни, и той играе централна роля в повече от 300 биохимични реакции в организма.Така че ползите за организма от Magnesium, са огромни, но хората имат различни нужди и потребности за да го използват като хранителна добавка. Всяка от формите на магнезий има своите особености.

Примерно Магнезиев дихидроксид, е най-често използваната форма на магнезий в лаксативите.Но това няма да е нужно за хора които нямат запек и нужда от разхлабително.Ако търсите добавки за стимулиране на мозъка, може да използвате Магнезиев L-треонат.Но той не е подходящ ако търсите релаксиращия ефект на магнезий.Течните ампули с магнезий, които сте свикнали да виждате във фитнес залите са по-подходящи за този релаксиращ ефект след тренировка и вечер преди лягане при мускулни крампи. Много често при болки в мускулите и схващания се използват магнезиево олио или магнезиев гел с което се втрива на болезнените места магнезий локално.Има и проучване за оценка на ефективността на магнезиев цитрат като лечение при нощни крампи на краката. Конвенционалното лечение за тези спазми е хинин, който има редица неприятни странични ефекти. 

Ако търсите продукт за подобряване на съня,  добре е да вземете хранителни добавки с магнезияв цитрат или магнезиев аспартат, тъй като те имат най-висока степен на усвояемост. Има проучване за оценка на ефикасността на магнезиев цитрат при лечението на мигрена.Много често магнезий се използва като естествен антидепресант.Често хроничната умора е свързана с дефицит на магнезий.Приблизително половината от магнезий в тялото е в костите и зъбите, а другата половина се намира в клетките на тъканите и органите. Магнезий е нужен за поддържането на нормална нервна система и мускулна функция, поддържане на здрава имунна система и поддържане на сърдечния ритъм.Когато става въпрос за общото здравословно състояние и уелнес магнезий добавка, която е най често използвана и ефективна е Магнезиев цитрат или Магнезиев аспартат , тъй като те имат по-високи нива на бионаличност, отколкото другите форми.Препоръчителна доза на магнезий е 400 mg / ден.Магнезият също играе роля в синтеза на протеини и енергийния метаболизъм и помага за регулиране на кръвното налягане и нивата на кръвната захар. 

Магнезиев цитрат-magnesium citrate:

Магнезиев цитрат е най-често използваната и популярна форма на магнезий в хранителните добавки.Magnesium citrate има висока бионаличност. Именно поради високата си усвояемост, това е най-често срещаната форма на Mg на пазара . При magnesium citrate, магнезий е свързан с лимонена киселина. Крайният резултат е по-висока бионаличност, около 35-40%, най-вероятно се дължи на увеличената разтворимост във вода.
Магнезий таблетки цена:
Както виждате  "най-добрия магнезий", в случая зависи от това което търсите като действие и ефект на магнезия, както и колко сте готови да похарчите.Магнезий е на ниска цена, така че всеки би могъл да си го позволи. Някои от формите на магнезий са по скъпи от другите, но като цяло цената е разумна и не е проблем за повечето хора.Може да закупите магнезий на най-ниска цена от Fhl.bg! Подготвяме следващи статии в които ще разгледаме действието и ефекта на всяка една от формите на магнезий.
Използвани източници и информация за Магнезий:

Коментари