Какво е фосфатидна киселина?

През изминалата година екипа на MuscleTech беше истинска машина за нови фитнес добавки и наистина заслужи вниманието ни,като разтърси света на бодибилдинга с нови и изключително качествени продукти.Бяха  направени множество проучвания за действието и ефекта от прием на Фосфатидинова киселина.Phosphatidic acid е фосфолипид, диглицерид мазнини с фосфатна група, свързана с глицероловия скелет. Фосфолипидите са основна съставка на клетъчните мембрани, и влияят на редица механизми в клетъчния метаболизъм.Вероятно сте чували за mTOR - пътят, отговорен за синтеза на протеини и растежа на мускулите.Фосфатидна киселина се повишава естествено в организма по време на силова тренировка и се свързва с mTOR, което води до повишаване синтеза на протеини.Фосфатидинова киселина (РА) е диацил-glycerophospholipid, в която две мастни киселини и фосфатна група са ковалентно свързани с молекула глицерол през естерни връзки. PA може да действа като сигнализиращ липид, прекурсор за биосинтезата на други липиди и е основна съставка на клетъчните мембрани. Последните проучвания показват, увеличаване на вътреклетъчните нива на РА чрез тренировки или прием на добавки допринася за активирането на mTOR. mTOR е широко признат, като основен регулатор на растежа на мускулите,за повишаване на енергията, плазмените нива на аминокиселини, и растежни фактори и синтеза на мускулния протеин .Последните проучвания показват, че тренировките, могат да предизвикат увеличаване на вътреклетъчните нива на Фосфатидинова киселина, и че нарастването на вътреклетъчната Фосфатидинова киселина, допринася за активирането на mTOR.


Mediator® фосфатидна киселина

 Различните източници на phosphatidic acid (соя, яййца) могат да имат различна степен на ненаситени или наситени мастни киселини вериги и това може да повлияе на поведението на Фосфатидинова киселина. По-специално, се предполага, че две наситени мастни киселини ще насърчат съхранение, но една наситена и една ненаситена мастна киселина ще повишат сигнализацията.Първата фаза на изследването на фосфатидна киселина определя кой източник на Фосфатидинова киселина увеличава mTOR сигнализация най-много. В предклинични изследвания, учените изследват различни източници на фосфатидна киселина извлечена от соя и яйца.Докладват се резултатите от тях, и данните са публикувани в Nutrition & Metabolism.Те разкриват, че фосфатидна киселина (Mediator®) от соята, увеличава mTOR сигнализация най - много, 6 пъти в сравнение с изходното ниво и го подържа за повече от 6 часа! Тези анаболни реакции на фосфатидна киселина бяха тествани върху група от спортисти в Университета в Тампа, ирезултатите са наистина невероятни! Спортистите са използвали MuscleTech Phospha Muscle ,който съдържа Mediator® PA - точната форма на фосфатидна киселина.Резултатите са покачване на 5.3 кг.  чиста мускулна само за 8 седмици. За същото време спортистите които са използвали MuscleTech Phospha Muscle са увеличили силата си на лег пресата за крака с 60% повече от тези които са били на плацебо.

Хранителни добавки с фосфатидна киселина

MuscleTech® Phospha Muscle доставя най-чистата форма на фосфатидна киселина, за да засили тези ефекти и ще ви даде размера и силата, която искате! Има много имитатори на пазара днес с продукти, които твърдят, че съдържа фосфатидна киселина. Това е  изключително важно за потребителите, трябва да се придържате към доказани марки, които използват само Mediator® фосфатидна киселина, в нужната доза от 750 мг. Ако видите продукт, без логото Mediator®, или ако не е разкрита тяхната фосфатидна доза, трябва да ви е ясно, че това няма да е ефективен продукт!От Fhl.bg с нетърпение очакваме доставката на MuscleTech® Phospha Muscle, за да ви зарадваме с най добра цена.Фосфатидинова киселина е важен сигнален липид, който играе роля в редица биологични процеси, включително синтеза на протеини. Тя е основна част на клетъчните мембрани и играе основни роли във функционирането на клетките.

Коментари