Now Foods Vitamin E 400 мнения - Ревю

Витамин Е съществува в осем различни форми (алфа, бета, гама и делта-токофероли и токотриеноли), всяка от които има малко по-различна активност в тялото. Въпреки че има 8 форми на витамин Е, най-биологично активната форма на витамин се нарича алфа-токоферол. Алфа-токоферол се счита за активна форма, защото е предпочитаната форма на витамин Е ,която се транспортира и използва от черния дроб.




Now Foods Vitamin E 400 доставя Softgels с висока бионаличност, които осигуряват 400 IU витамин Е в най активната форма и 48 милиграма от Natural Mixed Tocopherols-смесени токофероли (d-beta, d-gamma, d-delta).Естествен витамин Е обикновено се етикетират ,като d-alpha tocopherol, d-alpha tocopheryl acetate, or d-alpha tocopheryl , но понякога може да се появи като смесени токофероли (смесени токофероли, са най-желаната от витамин Е форми, и съдържат не само d-алфа токоферол, но природни смеси от бета, гама, делта токофероли). Natural E идва от растителни масла. Поради своята молекулна структура, естествен и натурален витамин Е се абсорбира много по-добре в тялото. Специфични транспортни протеини в черния дроб са склонни да се свързват по-добре от природен витамин Е, което позволява да бъдат транспортирани до други тъкани в тялото, за да се използва за важни функции, включително като антиоксидант.

Основната функция на витамин Е е като антиоксидант, което е много важно, според мен, в нашето съвременно общество заобградено от всякъде със замърсяване, преработени хрании химични продукти. Витамин Е е защита, за тялото, защото спомага за намаляване на окисление на липидите мембрани и ненаситени мастни киселини и предотвратява разграждането на други хранителни вещества от кислород. Тази защитна хранителна и антиоксидантна функция също се извършва и подобрява чрез други антиоксиданти като витамин С, бета-каротин, глутатион (Ь-цистеин) и минерала селен. Във Now Foods Vitamin E 400 имате и добавен Селен (от селен дрожди) в доза от 100 мкг в драже, което е още един плюс за хранителна добавка Now Vitamin E 100 Softgels.

Коментари