Кре алкалин vs. креатин монохидрат

Креатин за мускулна маса

Години наред креатин монохидрат господства на сцената при хранителни добавки за покачване на мускулна маса.И ако трябва да бъдем честни, Creatine Monohydrate все още е цар, но не всички се чувстват добре от креатин монохидрат на прах, особено ако не е микронизиран и с логото на Creapure.Ето защо се появиха нови форми на креатин-Kre Alkalyn, които отговарят на съвременните изисквания и нужди на всеки атлет.Когато нахлу на сцената в началото на 1990, креатин монохидрат промени света на бодибилдинга и хранителните добавки завинаги.Никой друг природен продукт за изграждане на мускулите не е подкрепен от толкова много изследвания, които доказват значими ефекти на креатин монохидрат върху растежа на мускулите и резултатите в залата. Креатин работи, и той работи много добре, но е време науката да се развива и да вкара "нови и подобрени" версии на креатин, всяка от които претендира да бъде по-добра от оригиналния креатин монохидрат.



Какво е Креатин кре алкалин-буфуриран креатин

Буфериран креатин, най-популярния от които е "Kre Alkalyn", е може би най-използвания от тези нови форми.Какво означава буфериран креатин, най просто това се превежда като стабилизиран креатин.Кре алкалин използва "патентован процес молекулно буфериране", които създава "100% стабилна" форма на буферен креатин, който е по-малко вероятно да се преобразува в отпадъчен продукт креатинин. За Kre-Alkalyn се твърди ,че е 10 пъти по-мощен от стандартния креатин монохидрат, но това е доста подвеждащо, има се предвид че е много по-добре усвоим, няма подуване на корема или спазми и не е необходимо да правите зареждаща фаза.Когато кажеш на някого 10 пъти по мощен, той естествено очаква да качи 10 пъти повече сила или много повече килограми, което не е нито реално нито вярно. 

Да, буфериран креатин от creatine.bg не причинява подуване на корема и спазми и не изисква фаза на натоварване с креатин, но ако си купите качествен креатин монохидрат Creapure ,също няма да имате тези проблеми.Микронизиран креатин Creapure е най-доброто което можете да си позволите."Проблемите", свързани със стандартния креатин монохидрат са обикновено, причинени от ниско качество креатин или са представени само от фирми, които продават "нови и подобрени" версии на креатин, като кре-алкалин, но те нямат реално научни изследвания.Когато търсите креатин, не се подвеждайте по най-ниска цена, тя и без това е достатъчно добра.Цената на креатин определя и неговото качество, ако искате добър креатин, платете няколко лева повече и си вземете нещо наистина добро. От creatine.bg сме се погрижили за най-ниски цени на креатин със съдействието на Fhl.bg! Изберете Creapure креатин и няма да имате подобни странични ефекти от креатин. но ако все пак сте решили да използвате капсули Кре-алкалин, то доверете се на All American EFX Efx kre alkalyn.Това е марката, която наистина заслужава Вашето внимание и качеството на този креатин кре алкалин е наистина на световно ниво. При използване на Kre-Alkalyn EFX в препоръчваната доза, наистина РЕЗУЛТАТИТЕ са конкурентни на ефекта от креатин монохидрат и е едновременно с това е напълно безопасен и ефективен.Логично следва и въпроса-кре алкалин или креатин монохидрат:

Kre Alkalyn vs. creatine monohydrate?


Още през септември 2012 г., в списанието за Международната асоциация на спортните добавки публикуваха резултати от изследване и разгледаха въпроса kre alkalyn vs creatine по-подробно.
В двойно сляпо проучване са взели участие, 36 участници, които приемат креатин, като се използват следните протоколи:
  • 1) Креатин Монохидрат: Зарежда фаза по двадесет грама на ден (4 х 5 g) в продължение на 5 дни, последвано от поддържаща фаза на пет грама на ден за 21 дни.
  • 2) Kre Alkalyn: Производителя препоръчва доза от 1,5 грама на ден в продължение на 28 дни.
  • 3) Kre Alkalyn дозиране, като групата на приемаща креатин монохидрат.

Ето какво са установили учените от показаните резултати в изследването, ...

Ефект от прием на креатин монохидрат и кре алкалин

По въпроса за усвояване на креатин и въздействие върху мускулната маса и производителност: Дозите, които производителите препоръчват или еквивалентни натоварващи дози от креатин кре-алкалин, НЕ водят до по-големи промени в съдържанието на креатин в мускулите, състава на тялото-мускулна маса, сила, или анаеробен капацитет от креатин монохидрат. Тези данни НЕ подкрепят твърденията, че Kреатин кре алкалин е по-ефикасна форма на креатин. 

По въпроса за безопасността на креатин:Дозите, които производителите препоръчват или еквивалентни натоварващи дози от Kреатин кре алкалин сравнение с креатин монохидрат не водят до никакви отрицателни странични ефекти или здравни проблеми. Освен това, няма доказателства, че добавянето на качествен креатин монохидрат води до покачване на креатинина. Тези резултати показват, че креатин кре алкалин е също толкова безопасен, като креатин монохидрат, с без странични ефекти.

Добавянето на прием с Kre-Alkalyn® не гарантира по-големи резултати в залата, като покачване на мускулна маса и сила.Зареждането на мускулите с креатин не е по солидно при кре алкалин в сравнение с креатин монохидрат.В изследването не са доказани твърденията ,че добавки Kre-Alkalyn® са по-безопасни или имат по-малко странични ефекти в сравнение с креатин монохидрат.

Трябва също да се отбележи, че грам за грам, Kre Alkalyn е значително по-скъп в сравнение с обикновения креатин монохидрат. Въпреки, че цените на креатин варират, най-ниска цена на креатин онлайн, може да намерите в creatine.bg!Там ще откриете Всички видове креатин- Kre Alkalyn, креатин монохидрат, креатин етил естер с гарантирано качество.

В заключение ще кажем, че в семейството на фитнес добавките, наистина има място и нужда и от двете форми на креатин-креатин монохидрат и кре алкалин. И всяка от тях има своите предимства в определени периоди от подготовката на спортиста. Вместо да противопоставяте тези две хранителни добавки за мускулна маса, научете се, да използвате техните приоритети и да ги направите ваш съюзник в подготовката. Оставете тези медийни борби за производителите и включете качествен микронизиран креатин монохидрат Creapure [1] в период на покачване на мускулна маса и сила и креатин кре алкалин в период на изчистване на мазнините за да поддържа мускулната маса и сила.
Използвани източници и информация за креатин

Коментари