Каква е разликата между Gold Standard и Whey Protein на Optimum Nutrition

Gold Standard 100% Whey Protein наистина беше златният стандарт при суроватъчните протеин. Optimum Nutrition бяха първата компания за масовия пазар на протеин на прах, който предлагаше по-високо качество от суроватъчен изолат, както първа и основна съставка.Оптимум успяха да задържат протеина на призови позиции много дълго време. Правейки това, те вдигнаха летвата и също помогнаха да се произвеждат по-добри протеини, като поддържат конкуренцията висока.Така протеините на прах станаха наистина по-качествени и с по-ниско съдържание на мазнини и въглехидрати.Преди 7-8 години ,ON 100% Whey буквално бяха сами на върха в областта на протеините на прах. Почти никой от другите протеини, посочени на тази страница или не е съществувал в този момент, или е бил доста назад в класациите.Времето тече и тенденциите при производството и предлагането на протеини се променят.Това налага нови тактики и приоми.Европейския пазар се нуждае от евтини протеини и Optimum Nutrition отговарят на това търсене.

optimum nutrition 100 whey gold standard мнения


Optimum Nutrition Protein Whey е уникален комплекс от високо качество суроватъчни протеини.Съдържа микс от суроватъчен концентрат (WPC), и суроватъчен изолата (WPI).Тук е и първата разлика, преобладава концентрата.Тъй като суроватъчен изолат претърпява повече обработка от суроватъчен концентрат то предсказуемо ще струва повече пари, за да се произвежда, което означава, че ще струва на потребителя повече пари за закупуване. Нормално суроватъчен протеин изолат ще струва някъде между 15-40 процента повече от суроватъчен протеин концентрат на порция. Суроватъчен изолат в Gold Standard  беше като преобладаващ но това се оказва много скъпо за средния потребител, който пие протеинови шейкове редовно.

Едно от най-големите предимства на суроватъчен изолат над концентрата е, че има по малко въглехидрати и мазнини и много по-висок процент на протеини. Това обаче не е проблем за хората които поглъщат много калории при покачване на мускулна маса и два три грама захар или мазнини (3,1 грама въглехидрати и 2,3 грама мазнини на порция) едва ли ще са проблем.И макар някои от най-евтини протеини на прах суроватъчен концентрат да съдържат процент протеин под 60 процента, докато суроватъчен протеин изолат обикновенно е над 90%, това също не се счита за проблем от мнозина.Когато цената е водещ фактор, протеин от 70 % както е в новия Optimum Nutrition Protein Whey ,не е проблем. Но ако се броите с калориите и вашата основна цел е загуба на мазнини суроватъчен протеин изолат е по-добър избор.

Разфасовката на Optimum Nutrition Protein Whey също е по малка и е от 1,7 грама ако ми посочите друга причина да се променя кутията от 2,270 грама на 1,700 грама освен по-ниска цена на протеин, аз лично не се сещам за такава.

Като заключение ще кажа Optimum Nutrition Protein Whey  влиза на пазара за протеини за спортисти, които търсят по-ниски цени на протеини, но не искат да правят компромис с качеството. Протеин суроватка с преобладаващ концентрат вместо изолат и 2 размера опаковки 1700 грама -53 порции и 320 грама-10 порции.Като начало се предлага в 2 вкуса с аромати, шоколад и ягода. В сравнение с ON Whey Gold малко по-ниски нива на протеини, но се отличава с ЗНАЧИТЕЛНО по-ниска цена. Една доза от 32 грама суроватъчен протеин осигурява 22 грама протеини. Протеинът е суроватъчен подходящ в период на покачване на мускулна маса.

Коментари